Muffinki jajeczne z warzywami i serem

Dzisiejszego wieczoru, przedstawiam Wam przepis na pyszne muffinki w wersji wytrawnej, do których wykorzystałam pyszny zakopiański oscypek!  Kto się pokusi o przygotowanie takie śniadania? Z doświadczenia – najlepiej smakuje w weekend podane do łóżka!
Muffinki jajeczne z warzywami i serem

Składniki:
na 8 sztuk

5 jajek
2 garści szpinaku
1/2 cukinii
30 g sera koziego (ja użyłam oscypka z mleka koziego)
1/2 czerwonej papryki
1 ząbek czosnku
przyprawy (u mnie mieszanka – przyprawy zamiast soli)

Przygotowanie:

Wcześniej umyty i osuszony szpinak posiekać. Cukinię oraz ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a paprykę pokroić w kostkę. Roztrzepać w misce widelcem jajka, dodać czosnek i przyprawy, dodać przygotowane wcześniej warzywa oraz ser, przelać wszystko do jednej miski i razem wymieszać. Osiem kokilek natłuścić oliwą i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Smacznego! <3

wytrawne babeczki z jajkiem i warzywami
wytrawne babeczki z jajkiem i warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *