Jajko zapiekane w bułce z serem

Piątkowe śniadanie! Zdrowe, pyszne i pachnące weekendem.
Jajko zapiekane w bułce ze szczypiorkiem, serem, wędliną i oliwkami.#omnomnom #platkiowsiane.

Składniki:
2 ulubione bułki
2 jajka
2 plasterki wędliny (pokrojone w kostkę lub paski)
2 plasterki sera
odrobina szczypiorku
kilka oliwek

Przygotowanie:
Odcinamy wierzch bułek, wydrążamy nadzienie, nie uszkadzając ścianek i spodu. Na spodzie każdej bułki kładziemy po kawałki wędliny a boki wyściełamy serem Wbijamy po jajku, doprawiamy. Bułeczki pieczemy w 180°C przez 15-20 minut, do ścięcia białka jajka (po kwadransie najlepiej sprawdzić, czy jajko jest gotowe). Na wierzch posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy oliwkami. Było pysznie!

bułka

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *