Delikatne naleśniki z bananami

Chyba wszyscy uwielbiamy naleśniki. Prezentujemy Wam pomysł na to pyszne danie z wykorzystaniem płatków owsianych. Macie ochotę na więcej? Ten przepis i inne śniadaniowe pomysły z wykorzystaniem płatków owsianych znajdziecie w naszym Ebooku „Owsianka inaczej!”, który możecie pobrać tutaj – KLIK

Delikatne naleśniki z bananami

Ciasto:
– 2 szklanki mąki owsianej,
– 1,5 szklanki mleka,
– 2 jaja,
– 1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej,
– szczypta soli.

Nadzienie:
– 500 g serka mascarpone,
– 3 łyżki soku z cytryny,
– 1 łyżka miodu,
– 2 banany,
– czekolada.

Ciasto:
Do miski wbijamy jajka, mleko i szczyptę soli, wszystko miksujemy na jednolitą masę, dodajemy mąkę i wodę gazowaną nadal miksując. Jeżeli masa będzie gęstnieć, śmiało możemy dodać do niej wody. Smażymy z obu stron na patelni lekko posmarowanej olejem kokosowym.

Nadzienie:
Wszystkie składniki na krem blendujemy na gładką masę.
Usmażone naleśniki smarujemy przygotowanym kremem,

Kładziemy na placku banana i zawijamy. Całość polewamy rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej czekoladą – dla zbalansowania smaku polecamy gorzką.

delikatne naleśniki z bananami

3 thoughts on “Delikatne naleśniki z bananami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *