Fit ciasto marchewkowe z serkiem philadelphia

Fit ciasto marchewkowe z serkiem philadelphia
Składniki:
na ciacho!

3,5 szklanki startej marchwi (400 g)
1,5 szklanki płatków owsianych górskich (150 g)
4 jajka
3 łyżki miodu
2 łyżki oleju kokosowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu

na krem

125 g serka philadelphia naturalnego lub waniliowego
2 łyżeczki miodu
garść płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane mielimy na mąkę za pomocą blendera. Marchew trzemy na tarce o drobnych oczkach. Białka odzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę (dodajemy szczyptę soli). Dodajemy ostrożnie żółtka i delikatnie mieszamy aż się ze sobą połączą. Dodajemy proszek do pieczenia oraz cynamon a następnie delikatnie mąkę z płatków owsianych – cały czas delikatnie mieszamy. Dolewamy miód i olej i cały czas mieszamy.

Na blachę wykładamy papier do pieczenia lub smarujemy odrobiną oleju. Pieczemy w temperaturze 160-170 stopni na termoobieg przez 60 min.

Studzimy ciasto około 30 min. W tym czasie przygotowujemy krem. Serek mieszamy z miodem. Ciasto kroimy na pół i równomiernie smarujemy masą to samo robimy z wierzchem ciasto, następnie obsypujemy je migdałami i zajadamy ze smakiem.
Fit ciasto marchewkowe z serkiem philadelphia

One thought on “Fit ciasto marchewkowe z serkiem philadelphia

  • 28 lipca 2016 at 09:18
    Permalink

    Nigdy nie ufałam takim dietetycznym ciastom, ale w końcu i na mnie przyszła pora 😉 wczoraj zrobiłam je na próbę. Istny sztos!!! W niczym nie ustępuje zwykłym ciastom 😉

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *