Goat Toast – tost z kozim serem, burakami, rukolą

GDZIE: Foodtruck West Coast Toast
PROPOZYCJA ŚNIADANIA: Goat Toast – tost z kozim serem, burakami, rukolą i sosem miodowo – musztardowym
ZA ILE: 13 zł
Foodtruck West Coast Toast odwiedziliśmy wybierając się po raz pierwszy na mokotowski Targ Śniadaniowy. Targ przywitał nas luźną atmosferą, tłumem ludzi i wystawców, a przede wszystkim obłędnym miszmaszem zapachów, roznoszącym się ze wszystkich stoisk. Ze wszystkiego najbardziej zaciekawiły nas jednak tosty rodem z Kalifornii, serwowane przez ekipę z West Coast Toast. Do wyboru mieliśmy osiem pozycji słonych i dwie słodkie, lecz mimo naszego umiłowania słodyczy, wybraliśmy propozycję bardziej treściwą. Goat Toast, mimo dużego ruchu, dzięki sprawności ekipy działającej jak w zegarku, przyszedł do nas już po paru minutach. W toście pierwsze skrzypce gra przede wszystkim topiony ser, który szczelnie owija wszystkie składniki, ciągnąc się przy każdym kęsie. Ser kozi delikatnie łączy się z żółtym serem, a burak dodaje wszystkiemu słodkiego akcentu, w połączeniu z sosem miodowo – musztardowym. Porcja jest solidna i starczyła nam przez parę godzin. Zainteresował nas również tost kryjący się pod nazwą Breakfast Toast – z bekonem, jajkiem sadzonym, karmelizowaną cebulą, sosem BBQ i oczywiście dużym dodatkiem sera. Wpadniemy na niego na pewno przy następnej okazji – liczymy, że foodtruck West Coast Toast złapie stałą lokalizację. Czatujcie na niego przy następnych wydarzeniach – warto!

Goast_toast

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *