Kawowo – miodowa jaglanka z bananami

Nie macie pomysłu na jutrzejsze śniadanie? Wypróbujcie szybką w przygotowaniu jaglankę.

Kawowo – miodowa jaglanka

Składniki:
3 łyżki kaszy jaglanej (30g)
3/4 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka miodu
1 łyżka prawdziwego kakao
1 łyżka wiórków kokosowych
opcjonalnie coś do posłodzenia (stewia, kstylion, słodzik, miód)
1/2 banana
1 mandarynka

Przygotowanie:
Kaszę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy na mleku ok. 15-20 minut (możemy dosłodzić stewią bądź jednym z zamienników wymienionych wyżej). Po około 10 minutach dodajemy do kaszy wiórki kokosowe. Połowę kaszy przekładamy do miseczki i dodajemy miód, do pozostałej w garnku kaszy dodajemy łyżkę kakao i jeszcze chwilę gotujemy, mieszając aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Przekładamy do miseczki najpierw warstwa miodowa a następnie kakaowa. Podajemy z dowolnymi owocami, my proponujemy mandarynkę i banany, komponują się idealnie. Smacznego!Kawowo - miodowa jaglanka z bananami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *