Delikatne, dietetyczne kokosanki

Pytacie nas co zrobić z odciśniętych wiórek kokosowych pozostałych po przygotowaniu mleka kokosowego. Przedstawiamy Wam pyszny pomysł na ich wykorzystanie!

Delikatne, dietetyczne kokosanki

Składniki :
– wiórki kokosowe (pozostały z przygotowania mleka kokosowego) ok. 20 łyżek.
– 2 jajka
– jeśli masa będzie zbyt rzadka można dodać suche wiórki lub mąkę – polecamy kokosową lub owsianą
– szczypta soli
– 1 łyżka miodu

Przygotowanie:
Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Do piany ostrożnie dodajemy żółtka, miód i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie ale dokładnie mieszamy. Na blasze układamy papier do pieczenia,a na nim uformowane okrągłe placuszki, jednakowej grubości, żeby równo się upiekły. Kokosanki pieczemy w temperaturze 180 stopni ,przez około 30 min na jasny złoty kolor. Smacznego!kokosanki_fit

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *