Delikatne placuszki bananowe z płatkami jaglanymi i truskawkami

Dlaczego warto zrobić placuszki z płatków jaglanych?
1. Połączenie bananów i truskawek to rozkosz dla Twojego podniebienia
2. Są pyszne, zdrowe a do tego FIT (bez cukru, bez mąki pszennej, bez tłuszczu)
3. Placuszki możesz zrobić na zapas (użyj podwójnej porcji składników) i zjeść w trakcie pikniku, czy w pracy na drugie śniadanie
4. To niebanalna przekąska, którą chętnie zjedzą dzieci
5. Płatki jaglane są zdrowe i tanie

Chyba dłużej nie muszę Was zachęcać, zapraszam na przepis!

Delikatne placuszki bananowe z płatkami jaglanymi i truskawkami

Składniki:
– 1 banan
– 200 ml mleka
– 50 g płatków jaglanych Naturalnie Zdrowe
– 40 g mąki owsianej
– 1 jajko
– szczypta soli
– olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie:
Płatki jaglane pokryć mlekiem i gotować ok. 3 minut, ciągle mieszając, kiedy powstanie gęsta masa, odstawić do ostygnięcia. Oddzielić biało od żółtka, ubić pianę z białka jaja na sztywno. Do przestudzonych płatków jaglanych dodać mąkę owsianą, banana i żółtko – wszystko zmiksować blenderem na gładką masę. Następnie dodać delikatnie białko i wszystko wymieszać szpatułką. Smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron aż do uzyskania złocistego koloru.
Podawać z kleksem jogurtu naturalnego, truskawkami i kiwi lub innymi ulubionymi owocami.
placki_jaglane_z_bananem

Prezentuję Wam również skrzyneczkę naturalnych dobroci od Naturalnie Zdrowe , które uwielbiam używać w mojej kuchni! Już niedługo pokażemy Wam przepisy z pozostałymi składnikami!

 

platki_jaglane

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *