Roladki z chleba tostowego z szynką i serem

Kto z nas nie lubi kanapek z chlebem tostowym? Obawiacie się, że jest to bardzo kaloryczny pomysł na śniadanie? Nic bardziej mylnego, przygotujcie tosty z nami i cieszcie się smakiem chleba tostowego w zupełnie nowej, pysznej formie! Roladki z chleba tostowego –  z wierzchu są pysznie chrupiące natomiast w środku przyjemnie się ciągną pod wpływem dodatku sera!

Składniki:
4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
4 plastry sera Radamer Serenada
4 plastry chudej szynki z indyka

Chleb tostowy delikatnie skraplamy wodą i rozwałkowujemy wałkiem do ciasta, ze wszystkich stron tak aby otrzymać kromki grubość naleśnika. Na tak przygotowane pieczywo tostowe kładziemy kawałki sera, szynki i zawijamy w rulonik. Tak przygotowane roladki obtaczamy w ulubionych przyprawach. U nas papryka, pieprz pomarańczowy i mieszanka ziół zamiast soli. Roladki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 10 minut aż ser zacznie się topić. Roladki pysznie smakują na ciepło ale będą również doskonałe jako zimna przekąska na drugie śniadanie w pracy czy w szkole. Życzymy smacznego :)

roladki_ser_szynka

roladki_ser_szynka

2 thoughts on “Roladki z chleba tostowego z szynką i serem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *