Gofry ziemniaczane z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Przepis na gofry z tartych ziemniaków
Składniki:
10 dkg mąki
40 dkg tartych surowych ziemniaków
3 jaja
2 łyżki maślanki
1 mała cebula
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki pokrojonego koperku
sól, pieprz

Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce. Maślankę, żółtka i śmietanę mieszamy w osobnej misce a następnie dolewamy do ziemniaków i cebuli, posypujemy solą i pieprzem. Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Dosypujemy stopniowo mąkę delikatnie ale dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia. Ponownie mieszamy.

gofry-ziemniaczane

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *