Kanapka na batacie

Kanapka wcale nie musi być kaloryczna, co więcej możemy przgotować ją bez pieczywa. Przedstawiamy Wam przepis na pyszną, oryginalną kanapkę z wykorzystaniem batata!

Składniki:

batat
cukinia
serek kozi
pomidor
czerwona cebula
pestki dyni
oregano,
pieprz
oliwa z oliwek/olej z pestek winogron (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Batat kroimy wzdłuż w grubsze plastry (grubość kromki) i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (temp. 180 st.) wyłożonego papierem do pieczenia. Można skropić go oliwą z oliwek bądź olejem z pestek winogron. Po 15 minutach nakładamy na pieczącego się batata do plastry cukinii, pomidora oraz cebulę. Całość pieczemy jeszcze ok 20 min. Po upieczeniu układamy wszystko w formie kanapki, dodając ser, przeprawy i prażone pestki dyni. Zajadamy ze smakiem!

IMG_2501

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *